Backlink Faydaları Nelerdir?

info@mrseo.com.tr

Arama motoru optimizasyonunda önemli bir yere sahip olan backlink kavramı internet projeleri ile uğraşan birey ya da kurumların doğrudan bilmesi gereken faktörlerden. Nasıl alınacağı, nereden alınacağı, hangi platformlarında tercih edileceği hususu backlinkte öne çıkan niteliklerden. Hedef kelimede yükselebilmek amacıyla çeşitli çalışmalar yapan proje sahibi işin içine backlinkleri kattığında bambaşka yerlerde olacaktır. Günümüzde milyonlarca insan tarafından kullanılan platformların bugünkü başarısı doğru optimizasyon ve kaliteli backlink alımları ile olmuştur. Pek çok açıdan faydaları bulunan backlink alımının başlıca faydalarını sayacak olursak; site indeks hızını artırır, arama motorları üzerinde sıralamayı etkiler, web sitesine girip çıkan ziyaretçi sayısını artırır ve pagerank değerinin yükselmesine yardımcı olur. Bir internet projesinde bu dört faktörün başarılı olması zaten sitenin binlerce insana hitap etmesini sağlayacağı gibi markalaşma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü de gösterir.

Backlink Almanın Faydaları Neler?

  • İnternet platformunun hedef kelimesinde arama motorları üzerinde rakiplerinin önüne geçmesi ve kelimede daha üstlerde bir sıralama elde etmesine yardımcı olur.
  • Link alan platformun güvenilirliğinin artmasına yardımcı olur.
  • Google botları tarafından daha fazla ziyaret edilerek girilen içerikler hızlıca index alır.
  • Google’ın bazı kriterlere göre siteye verdiği kalite puanı olan pagerank değerinin artmasına yardımcı olur.
  • İnternet platformunu ayakta tutan ve başarıya yaklaştıran site hitini artırarak, daha geniş kitlelere hitap etmesini sağlar.


Alınacak Backlinkler Nasıl Olmalı?

Backlink almayı her webmster biliyor olsa da asıl önemli husus ne tür sitelerden backlink alınacağıdır. Her şeyden evvel backlink alan sitenin backlink alınan siteden daha düşük çapta bir site olması önemlidir. Günlük yaşamda büyük markaların küçük bir markayı önermesi insanların o markaya olan algısını değiştirecektir. İnternet platformlarında da mantık bu şekildedir. Kaliteli platformların önerdiği siteleri arama motorları kaliteli olarak algılarlar. Her ne kadar google’ın sitenin kalitesini belirlemek adına yüzlerce kriteri olsa da backlinklerin geçmişte olduğu gibi günümüzde de etkisini devam ettirdiğini söyleyebiliriz.

Backlink alımı yapılacak sitede dikkat edilecekler:

  • Arama motorları üzerinde index sayısının fazla olması. Köklü siteleri ifade eder. Geçmişi yıllar öncesine dayanan ve günümüze kadar gelmeyi başarmış kaliteli platformlar.
  • Pagerank değeri olabildiğince yüksek olmalı. Google’ın bir nevi değerlendirme biçimi olan ve sitenin gücünü ifade eden pr değeri ne kadar yüksek olursa o kadar iyi.
  • Site içeriği ile uyumlu içerikler. Bir moda siteniz var ve backlink alımı yapmak istiyorsunuz. Genel blogtan, teknoloji blogundan alınacak backlinklerden daha etkili olacak bir site varsa o da sizin alanınızda faaliyet gösteren moda blogudur. Site içeriğiniz ile uyumlu sitelerden link alımına gayret göstermelisiniz.
  • Domain yaşı. Ciddi anlamda önem arz eder. Gerek arama motorları gerekse ziyaretçiler köklü bir geçmiş görmek isterler. Henüz açılalı 3 ay olmuş bir internet platformu kendini kanıtlayana kadar değer görmeyecektir.
  • Alexa değerlerinin düşük olması.İnternet sitesi sahipleri tarafından her ne kadar şu günlerde önemi kalıp kalmadığı konusunda tartışma başlasa da halen takip edilen değerlerden. Link alımı yapılacak olan sitenin Alexa sıralamalarına dikkat!
  • Siteden çıkış yapılan link sayısı. Link çöplüğüne dönmüş siteler köklü bir geçmişe, yüksek pagerank değerine sahip olsalar da pek değerli olmayacaktır. İnternet üzerinde binlerce link çıkışı yapılmış sitelerden link alımının anlamı yoktur. Olabildiğince temiz sitelerden alım yapmalısınız.
  • Özgün içeriğe sahip sitelerden link alımı yapın. Google’ın değer verdiği hususlardan olan benzersiz içerik konusu son yıllarda zirve yapmıştır. Forumlarda ve diğer platformlarda içerik yazarlığı gibi yeni bir sektör doğmasına varıncaya kadar yaratıcı etkileri olmuştur. Link alımı yapılacak internet sitesinin özgün içeriklere sahip olmasına dikkat!
  • Dmoz gibi popüler dizinlere kaydı olmalı. Arama motorları sitenin dmoz’da kaydı olup olmadığına çok dikkat etmekte ve sıralama dahil pek çok konuda avantaj sağlamakta. Link alınacak sitenin dmoz kaydı olmasına özen gösterilmeli.
  • Site güncelliği. Link alımı yapılacak sitenin yıllar önce bir içerik hazırlayıp sonrasında içerik üretimini bırakması güncelliği bozacaktır. Bu bakımdan gündemi takip eden günlük içerikle beslenen taze sitelerden link alımı yapılmalıdır.
  • Site dili link verilecek sitenin dili ile aynı olmalıdır. Site sahibi olarak Türkçe dilinde bir siteniz bulunuyorsa olabildiğince Türkçe sitelerden link alımı gerçekleştirmelisiniz.


Kurumsal seo
firmaları pek çok kritere göre site seçimi yaparak eşsiz bir site listesi hazırlar ve rakiplerinden daha iyi hizmetler sunarlar. Bir seo hizmetini diğerlerinden ayırt eden faktörlerden biri de backlink alınan sitelerin farklılığı olarak görülmektedir. Seo firması hizmetleri bu doğrultuda şekillendirilir ve herkesin bildiği kaynak ya da platformdan çok bilinmeyen platformlara odaklanır.

seo