Spam’dan Nasıl Kaçınılır?

info@mrseo.com.tr

Web girişimcileri çeşitli fikirlerden yola çıkarak pek çok projeyi ortaya çıkarırlar. Ortaya çıkarılan projelerin bazıları ciddi anlamda başarı elde ederken bazıları da büyük başarısızlıklarla karşılaşır. Tamamen gerçekleştirilen Seo çalışmaları ile alakalı olan başarı faktörü her girişimciye has bir durum değildir. Bazı girişimciler vardır ki sitesi için Google’ın sevdiği çalışmaları yürütür yine bazı girişimcilerde vardır ki siteyi hızlıca yükseltebilmek adına sabırsız davranarak zararlı uygulamalar yapar. Başarılı girişimciler elbette ne yaptığını bilen ve Google’ın istediği gibi siteler ortaya çıkaranlardır. Arama motoru Google’ın son yıllarda spam siteler üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar bu anlamda hizmet veren platformları alt üst etmiştir. Spam sitelere gerekli yaptırımların uygulanmasının ardından sanal ortam üzerinde gerçek anlamda ziyaretçiler için faydalı sitelerin sıralamalarda üst kısımlara taşınmasına neden olmuştur. İnternet girişimcilerinin düşebilecekleri en büyük hata web sitelerin spam uygulamalara başvurmaları olacaktır. Her ne kadar yıllarca önce bu tür uygulamalarla lider platformlar arasında yer alınsa da günümüzde durumlar başlı başına değişmiştir. Google’ın kalite yönergelerini dikkatle inceleyin ve bu doğrultuda platformlar sunun. Aksi takdirde aylarca emek çektiğiniz platformlar bir gün elinizde patlayabilir.

Sitede Spam’a Düşmemek İçin Nelere Dikkat Edilmeli!

İçeriklerinizi Ziyaretçiler İçin Hazırlayın!

Google’ın her fırsatta dile getirdiği içerik faktörü çok önemli. Ziyaretçiyi aradığı en faydalı bilgiye ulaştıracak ve içeriği defalarca incelemesini sağlayacak kalitede içerikler üretmeniz sitenin uzun vadede değer görmesine neden olacaktır. Arama motorlarında üst sıralarda yer almak için sitenin konusuyla alakası olmayan gereksiz bilgilerle ve tekrarlanan cümlelerle dolu içerikler Google’ın dikkatini çekecektir. Bu bakımdan içeriklerde hiçbir şekilde spam yapmamanız gerekiyor.

Site İçi Link Çıkışlarına Dikkat!

Site içinden yapılan link çıkışlarının sayısının fazla olması sitenin spam’a düşme tehlikesini artırır. Ne olursa olsun sitenizi link çöplüğüne çevirmemelisiniz.

Anahtar Kelime Kullanımları

Seo anlamında önemli etkileri bulunan anahtar kelime kullanımına içerik ve site bünyesinde dikkat etmek gerekiyor. Sitenin baştan sona her tarafından kelime geçirmek adına içeriklerde ya da sitenin herhangi bir noktasında çok fazla kelime kullanmak siteyi ciddi anlamda sıkıntıya düşürecektir. İçeriklerde anahtar kelime kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Aşırı düzeyde anahtar kelime içeren içerikler ne kadar özgün olursa olsun spam içerik olarak anılacaktır.

Sitede Spam Yapmanın Zararları

  • Site spam yaparsanız google filtre ya da sandbox cezasına maruz kalabilirsiniz.
  • Google’ın yaptırımlarına tabi olarak sitenizin ziyaretçileri bıçak gibi kesilebilir.
  • Google’dan hit alınsa dahi spam içerikli sitelerde hemen çıkma oranı fazla olacağından arama motorları üzerinde değer görmeyecektir. Buna bağlı olarak sitenin “Trustrank” değeri düşük olacaktır.

Genel anlamda spam içerikli ve uygulamalı sitelerin göreceği zararlar oldukça fazladır. Gelecekte markalaşmış olarak görmek istediğiniz siteyi bir anda başarısızlığa uğratmak istemiyorsanız bu noktada dikkat edeceğiniz hususlar belli. Bahsedilen kriterlerden dışına çıkmayın ve sabırlı olmayı her zaman bilin. Sitenizi sağlıklı seo kuralları ile devam ettirdiğiniz takdirde geç de olsa Google size değer vererek sitenizi ödüllendirecektir. Bu noktada Google’a gerçek anlamda güven vermelisiniz. Sitenizle ilgili kötü imaj yaratacak uygulamalara girdiğiniz takdirde gerekli yaptırımla karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Gerçekleştirdiği algoritma yenilikleriyle bugün web sitesi sahiplerine deyim yerindeyse, göz açtırmayan arama motoru gerçekleştirilecek tüm hileli yöntemlere karşı önlemini almış durumda. Bu hususta tüm web sitesi sahiplerinin hassasiyet göstermesi ve uyanıklık yapmaya çalışmaması en sağlıklı adım olacaktır. Web sitelerinizi Google kuralları doğrultusunda kurun, yönetin ve geliştirin. Geriye kalan tüm işlemleri arama motoruna bırakın. Sizin ne yapmaya çalıştığınızı Google sizden iyi biliyor.

seo